PHYTOMER

Световен лидер в таласотерапията

Siege Phytomer Vu Du Ciel

 

PHYTOMER – ЕКСПЕРТ В МОРСКАТА КОЗМЕТИКА

PHYTOMER е първата козметична марка в света, която транспонира преимуществата на морския свят в модерната козметология и сътвори уникална философия за красота чрез създаване на морска козметика. Познавайки до съвършенство предимствата на морския свят – източник на живот, енергия, баланс и благоденствие, PHYTOMER предлага най-доброто за здравето и красотата на кожата.

От самото създаване на марката в Сен Мало, Франция , PHYTOMER /което означава „растения от морето”/ поддържа своя футуристичен подход към красотата.

PHYTOMER НЕ ПРЕОТКРИВА ТОВА, КОЕТО ПРИРОДАТА ВЕЧЕ Е СЪЗДАЛА, А ГО АДАПТИРА КЪМ НУЖДИТЕ НА МОДЕРНАТА КОЗМЕТОЛОГИЯ.

PHYTOMER Световен лидер в таласотерапията

МОРЕТО И ВОДОРАСЛИТЕ: НАЙ-ОБШИРНАТА ОБЛАСТ ЗА НАУЧНO – ИЗСЛЕДOВАТЕЛСКИ ПРОУЧВАНИЯ В СВЕТА

Морето, източникът на живота, покрива 80% от земната повърхност и съдържа всички елементи /олигоелементи, минерали, витамини и др./, които са незаменими за жизнеността на кожата и баланса на тялото. Съществуват 35,000 вида водорасли и всички те съдържат в себе си богатствата на морския свят в концентрация до 50,000 пъти. Научно–изследователските лаборатории на Phytomer продължават да изследват дълбочините на океана в търсене на все по-ефективни морски съставки и решения.

УНИКАЛЕН НАЧИН НА ДОБИВАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА ВОДОРАСЛИ

PHYTOMER е единствената лаборатория в света, която запазва всичките си активни съставки в цялостен вид и ги включва в продуктите си като използва изцяло естествени процеси на добиване и обработка. Процесът на лиофилизация запазва без промени структурата и строежа на водораслите и морската вода. PHYTOMER е единствената лаборатория в света, която лиофилизира морска вода, извличйки уникалната активна съставка Oligomer. Този концентрат от морска вода, която е само частично обезсолена, съдържа всичките 104 олигоелемента, които са безценни за здравето на кожата. Включен в състава на повечето продукти на PHYTOMER, Oligomer подържа епидермиса здрав, минерализира и балансира кожата преди тя да бъде подложена на специфично третиране – хидратиране, анти-ейдж, лифтинг и др.

PHYTOMER Световен лидер в таласотерапията

OLIGOMER – Емблематичната съставка, уникална в света

ПОСТОЯННИ ИНОВАЦИИ И ИНТЕГРИРАН ПРОИЗВОДСТВЕН ПРОЦЕС

За да гарантира и съхрани резултатите от своите изследвания и проучвания, PHYTOMER регистрира патенти за по-големите си открития. По-значимите патенти са: Marine Spring Water /за анти-ейдж грижа/, Adinergine, Marine Inhibitine , Halopteris Scoparia / в продуктите за отслабване / и др.

В научно-изследователския център на фирмата работят и повече от 20 научни сътрудници, чиято единствена задача е да изследват дълбочините на моретата в търсене на още по-ефективни съставки и решения. Най-новите открития на PHYTOMER подчертават превъзходството на тяхното ноу-хау и потвърждават световното лидерство на марката в областта на морската козметика.

PHYTOMER – ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕПРЕКЪСНАТО РАЗВИТИЕ И УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ

Phytomer е първата козметична марка, която си поставя за цел да защитава нашите морета и океани, да опознае природата, нейното биологично разнообразие и нейните екосистеми, за да може да контролира и защитава ресурси й.

Реколтата от водорaсли идва от естествени находища. Те се събират координирано съобразно с репродуктивния им период. Използва се специална техника на отглеждане, при която се преместват определени видове от естествените им находища и се култивира само необходимото количество. Нещо повече – фирмата отглежда застрашени видове, които по-късно могат да бъдат внедрени в тяхната естествена среда. По този начин се обединяват от една страна основните принципи за развитие и усъвършенстване на марката и от друга – запазване на екологичното равновесие на Океана.

PHYTOMER Световен лидер в таласотерапията

PHYTOMER Автентични и уникални ритуали за красота

PHYTOMER: СПЕЦИФИЧНИ, ОРИГИНАЛНИ И ЕФЕКТИВНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ТЕРАПИИ

Phytomer предлага оригиналени терапии, чрез които се откроява опита и професионализма на терапевтите. Това е марката, която предлага възможност за максимално възползване от богатствата на морския свят при различните терапии.

РЕФЛЕКСОТЕРМАЛЕН МЕТОД: ЕКСКЛУЗИВНА ПРОЦЕДУРА

Автентичен и уникален ритуал за красота, който съчетава морски съставки и оригинална техника на прилагане. Чрез стимулиране на рефлексните зони на тялото /гръб, стъпала и длани/, Рефлексотермалният метод помага за отстраняване на стреса и напрежението и повишава ефекта от козметичните терапии. Този холистичен подход комбинира благоденствие, красота и спокойствие за тялото и духа.

ПОДОБРЯВАНЕ НА ВЪЗПРИЕМЧИВОСТТА КЪМ ТЕРАПИИТЕ ЧРЕЗ ПОТАПЯЩА ФАЗА

Всяка от терапиите за лице и тяло започва с Потапяща фаза. Тази изцяло фокусирана върху морето фаза помага за лесно отстраняване на напрежението и за по-добър релакс на клиентите. Първата стъпка е прилагане на самозатоплящата се, бълбукаща морска кал – уникален патентован продукт на Phytomer, който събужда сетивността на рефлексните зони. По време на цялата терапия, неповторимата морската кал, наричана още “шампанско от морето” отделя топлина и хиляди микро-балончета, които деликатно се грижат за гърба на клиента. Моментът има магическо въздействие за пълната релаксация!

Втората стъпка включва пулверизиране на Sea Mist – с аромат на морски бриз, морска лавандула и нежна музика от дълбините на океана за пълно „потапяне”и блаженство. Клиентите се понасят по вълните и забравят за своите грижи…

Научно изследвано и доказано е, че по време на потапящата фаза нивото на кортизол, хормонът на стреса намалява средно с 48%.

СПЕЦИФИЧНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРОДУКТИ

Продуктите на Phytomer са адаптирани към изискванията на професионалистите от цял свят. 100% натурални морски продукти, дерматологично тествани за толерантност и ефикасност. Phytomer осигурява изпреварващи козметични решения, специфични формули и уникални техники.

ТРЕНИНГ

Една от причините за успеха на Phytomer в световен мащаб е обучението на терапевтите. Терапевтите обучени в терапиите и методи на продажби ще бъдат мотовирани, компетентни и ефективни.

 

ОКEАН “L’OCÉAN”

Водорасли PHYTOMER

Изберете морската козметика PHYTOMER

 

 

Морето е събрало в себе си най-интересните природни активни съставки и предлага възможности за създаване на голямо разнообразие от козметични продукти. Компанията PHYTOMER разработи една високотехнологична козметика, която използва оптимално тези активни съставки и постига неоспорим  напредък  на естетичния фронт, като в същото време допринася за съхраняване на невероятното богатство на морето.

 

Учените от PHYTOMER изучават защитните системи на морските водорасли и растения, които им позволяват да оцелеят в една враждебна среда (вълни, UV лъчи, замърсяване и т.н.). Те извличат активните съставки, които могат да възпроизведат тези естествени процеси в кожата и ги включват в козметичните формули. Това се нарича морска биомимикрия: козметика, която имитира най-доброто от природата за постигане на здравословна и естествена красота.

 

За да използва и защитава огромния потенциал, който се намира в океаните, компанията PHYTOMER се ангажира да съдейства за поддържане на морското биоразнообразие. Новаторски програми за отглеждане на водорасли спомагат за опазването на природните ресурси и  позволяват да се върнат отново в природата видовете, които са на изчезване. Отговорните методи на производство, като например използването на филтриращи градини за пречистване на водата или участието на компанията в развитието на “зелената” енергия, допринасят за намаляване на в

Сент Мало- седалището на PHYTOMER от птичи поглед

Сент Мало – седалището на лаборатория PHYTOMER от птичи поглед

 

НАУКА “LA SCIENCE”

Работете с най-силните морски активни съставки

 

В центъра за научноизследователска и развойна дейност на PHYTOMER нашият екип от над 20 учени, експерти по биология на кожата и клетъчните култури, работи по откриването на активните съставки на бъдещето и по разработването на иновативни текстури.

 

Учените са разделени в 3 отдела:

■ отдел за фундаментални изследвания, посветени на проучването и отглеждането на водорасли и морски растения,

■ отдел за приложни изследвания, който тества въздействието и ефективността на откритите активни съставки върху кожата

■ отдел за откриване на точните формули на тестваните активни съставки,  отговарящи на нуждите на професионалисти

Многобройните открития на екипа за научноизследователска и развойна дейност са защитени с патенти, което потвърждава научните постижения на компания PHYTOMER и високото качество на  продуктите.те от областта на естетичната козметика и потребителите.

 

Продуктите и терапиите на PHYTOMER са създадени с грижа за вашата красота

Продуктите и терапиите на PHYTOMER са създадени с грижа за вашата красота

 

 

КРАСОТА “LA BEAUTÉ”

Предложете цялостен подход на клиентите си

Всички продукти и процедури на PHYTOMER се изследват систематично, преди да се пуснат на пазара. За оценка на ефективността на новите формули често се използват изследвания ин витро. Те се извършват за всеки отделен случай, като се правят и тестове ин виво върху група от доброволци в реални условия. Всички тези тестове потвърждават високите показатели на продуктите и процедурите.

За да бъдат резултатите от грижите за красотата не само видими, но и почувствани, всички протоколи са замислени така, че да осигуряват в най-пълна степен самочувствието и спокойствието на клиентите. Уникалният метод за релаксация е свързан с избора да не се използват машини, които биха нарушили възможността за релакс по време на процедурата.

Брошурата на PHYTOMER може да изтеглите тук:

 Брошура PHYTOMER

ИНТЕРСПА БЮТИ ООД е официален вносител за България на луксозните професионални козметични марки PHYTOMER - Франция и YON-KA - Франция. Козметичните продукти се предлагат ексклузивно за SPA центрове и козметични салони.